Wie zijn wij?

Mensendieck Praktijk Bergen Egmond Schoorl heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van psychosomatische klachten, chronische pijnklachten, fns (functioneel neurologische stoornissen), in / doorslaapproblemen en houding / bewegingsproblematiek. Edith Heiligers en Elvira Baay zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Om kwaliteit te kunnen bieden volgen we regelmatig bijscholingen en hebben we intercollegiaal overleg.       

Edith Heiligers
 
Ik ben in 1997 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Na verschillende waarnemingen heb ik in 2001 een praktijk in Obdam overgenomen. In 2008 ben ik in de praktijk in Bergen komen werken. Sinds 1 juli 2016 heb ik de praktijk in Egmond aan den Hoef overgenomen. Daarnaast heb ik jarenlang zwangerschapsgym gegeven via de thuiszorg.
 
Inmiddels heb ik verschillende nascholingen gedaan op het gebied van psychosomatische klachten.

Ook ben ik bedrijfsoefentherapeut. Als bedrijfsoefentherapeut ga ik naar bedrijven toe om de houding en werkplek van werknemers te beoordelen en te verbeteren.

Sinds 2013 ben ik aangesloten bij het chronische pijn netwerk.

Sinds 2018 ben ik aangesloten bij het rugnetwerk.

Sinds 2017 ben is slaapoefentherapeut voor volwassenen en voor kinderen

Sinds 2021 ben ik fns (functioneel neurologische stoornissen) therapeut

Elvira Baay

In 2017 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf 2017 tot begin 2022 ben ik werkzaam geweest op de paramedische afdeling van Noorderhaven, een instelling voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Daar heb ik veel ervaring opgedaan in complexe zorgvragen en multidisciplinaire samenwerking. Sinds 2018 heb ik een praktijk in Julianadorp overgenomen en sinds begin 2022 ben ik werkzaam in Schoorl.

In de zomer van 2022 heb ik de opleiding tot Psychosomatisch therapeut succesvol afgerond. Sinds november 2022 ben ik slaapoefentherapeut. De samenwerking tussen lichaam en geest blijft mij fascineren, hierin ben ik nooit uitgeleerd!

Als groot paardenliefhebber en ruiter, begeleid ik ook ruiters op of naast het paard vanuit oefentherapeutisch oogpunt. Ruiters met klachten aan het bewegingsapparaat, houding- of balansproblemen, ademhaling of angstklachten kunnen zich aanmelden.

Mijn werkwijze is gericht op zelfredzaamheid en je eigen herstellende vermogen te (her)ontdekken met mij als coach aan de zijlijn. Ik geef je nieuwe inzichten, biedt je praktische en lichamelijke oefeningen aan die je in het dagelijks leven kunt integreren, om zo zelf de balans te blijven opmaken en het resultaat van de therapie te blijven borgen.

Aangesloten netwerken: artrose netwerk, Netwerk Psychosomatiek Nederland, Slaapoefentherapie en het netwerk Hippische sportoefentherapie.