Wie zijn wij?

Mensendieck Praktijk Bergen Egmond Schoorl heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van psychosomatische klachten, chronische pijnklachten, fns (functioneel neurologische stoornissen), in / doorslaapproblemen en houding / bewegingsproblematiek. Richa de Waal en Edith Heiligers zijn beiden ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Om kwaliteit te kunnen bieden volgen we regelmatig bijscholingen en hebben we intercollegiaal overleg.       

Edith Heiligers
 
Ik ben in 1997 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Na verschillende waarnemingen heb ik in 2001 een praktijk in Obdam overgenomen. In 2008 ben ik in de praktijk in Bergen komen werken. Sinds 1 juli 2016 heb ik de praktijk in Egmond aan den Hoef overgenomen. Daarnaast heb ik jarenlang zwangerschapsgym gegeven via de thuiszorg.
 
Inmiddels heb ik verschillende nascholingen gedaan op het gebied van psychosomatische klachten.

Ook ben ik bedrijfsoefentherapeut. Als bedrijfsoefentherapeut ga ik naar bedrijven toe om de houding en werkplek van werknemers te beoordelen en te verbeteren.

Sinds 2013 ben ik aangesloten bij het chronische pijn netwerk.

Sinds 2018 ben ik aangesloten bij het rugnetwerk.

Sinds 2017 ben is slaapoefentherapeut voor volwassenen en voor kinderen

Sinds 2021 ben ik fns (functioneel neurologische stoornissen) therapeut

Richa de Waal
 
Ik ben in 1980 afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Van 1980 tot 1989 heb ik gewerkt op de afdeling fysiotherapie/oefentherapie van Noorderhaven, een instelling voor geestelijk en lichamelijk beperkte mensen. Daarnaast ben ik in 1983 begonnen met een praktijk in Bergen. Vanaf 1992 ben ik een dependance in Schoorl gestart waar ik multidisciplinair werk met fysiotherapeuten.
 
In 1988 heb ik een ontwikkelingsproject opgezet met een collega in Indonesië (Palembang) waar ik kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking heb behandeld en waar we ons beroep bekend hebben gemaakt bij de lokale artsen en fysiotherapeuten.

Sinds 2000 werk ik samen met een collega in Bergen.
 
Ik heb meerdere scholingen gevolgd. De laatste jaren heb ik me vooral gericht op psychosomatiek omdat ik uit ervaring merkte dat er veel stressgerelateerde klachten zijn. Wij hebben regelmatig overleg met een aantal psychologen in Bergen. Sinds 2013 ben ik aangesloten bij het rugnetwerk.

Sinds 2017 ben ik slaapoefentherapeut.